Προσφορές
Η περιοχή

Οι Κήποι είναι οικισμός και δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Τύμφης του νομού Ιωαννίνων. Βρίσκεται σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα και είναι χτισμένο πάνω σε ένα βραχώδη λόφο. Είναι το κεφαλοχώρι της περιοχής και η πρωτεύουσα του Κεντρικού Ζαγορίου. Είναι οικισμός ήδη από τον 15ο αιώνα, ενώ λόγω του ότι αποτελούσε πρωτεύουσα του Ζαγορίου, συγκέντρωσε πολλές διοικητικές υπηρεσίες, όπως δικαστήριο, ειρηνοδικείο, αστυνομία.

Διατηρεί αρκετά στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής, με λιθόστρωτα καλντερίμια, χαγιάτια με τα τοξοειδή ανοίγματα και λίθινα σπίτια, ενώ στους Κήπους βρίσκεται το θαυμάσιο μουσείο του Αγάπιου Τόλη με την εξαιρετική συλλογή λαογραφικού υλικού.

Το χωριό περιβάλλεται από μοναδικό φυσικό κάλλος, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το «χωριό των γεφυριών», αφού εκεί βρίσκονται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά του είδους, όπως το γεφύρι του το γεφύρι του Κόκορη 1750,του Kοντοδήμου απ' όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάβαση για τη Mονή Pογκοβού και το τρίτοξο γεφύρι Καλογερικό του 1748 με απόλυτα συμμετρικά τόξα στη χαράδρα Βικάκι.

Στου Κήπους βρίσκονται και αξιόλογα θρησκευτικά μνημεία, όπως είναι η Μονή Μπάγιας του 1841 και ο ναός Αγίου Νικολάου του 1779.

 

Το ξενοδοχείο συμμετέχει στο πρόγραμμα «Παραθεριστικές Διακοπές συνταξιούχων του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ έτους 2012»

Geo Routes
logo2
Ξενοδοχείο Μπάγια
Κήποι Ζαγορίου
Τηλ. 26530-71112
Κιν. 6945-109991
FAX. 26530-71643
Email. info@mpagia.gr
eot-logogreece
Μπάγια
Καλύτερο ξενοδοχείο-Επαγγελματίες Ήπειρος