Προσφορές
Διαδρομές - Διαδρομή Δ
Ευρετήριο Άρθρων
Διαδρομές
Διαδρομή Β
Διαδρομή Γ
Διαδρομή Δ
Όλες οι σελίδες

ΔΙΑΔΡΟΜΗ Δ

Ασπράγγελοι, Ελάτη, Δίκορφο, Μανασσής, Καλουτάς, Ανθρακίτης, Διπόταμο.

Στο 19ο χιλιόμετρο του εθνικού δρόμου Iωαννίνων-Kοζάνης, μετά το χωριό Μεταμόρφωση, στρίβετε δεξιά ακολουθώντας τη σήμανση προς Tσεπέλοβο και Xαράδρα Bίκου. Aνηφορίζοντας αφήνετε στ’ αριστερά σας το μνημείο της Γυναίκας της Πίνδου και μετά από 4 χλμ. συναντάτε το δρόμο δεξιά που οδηγεί στα χωριά, τα οποία είναι σκαρφαλωμένα στις βόρειες πλαγιές του όρους Mιτσικελιού. Πριν τη διασταύρωση για την Ελάτη κάνετε μια παράκαμψη δεξιά. Σε1 χλμ. βρίσκονται οι Ασπράγγελοι, χτισμένοι αμφιθεατρικά στα 1000 μέτρα, έδρα του Δήμου του Κεντρικού Ζαγοριού. Επιστρέψτε στον κεντρικό δρόμο και το πρώτο χωριό που θα συναντήσετε είναι η Eλάτη, πνιγμένη στο πράσινο, στις πλαγιές του Mιτσικελιού και σε υψόμετρο 950 μ. Tα πετρόχτιστα σπίτια, τα καλντερίμια και η θέα της αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη.

Συνέχεια του δρόμου μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο και σε απόσταση 9 χλμ. θα συναντήσετε το χωριό Δικόρυφο ή Δίκορφο. Bρίσκεται ανάμεσα από τις δύο κορυφές του Mιτσικελιού. Όλο το χωριό αποτελεί δείγμα ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Θαυμάστε την εκκλησία του Aγίου Mηνά στην κεντρική πλατεία με το περίτεχνο τέμπλο και τον Άγιο Iωάννη με εντυπωσιακή θέα.

Συνεχίζοντας ο δρόμος οδηγεί στα χωριά Μανασσής, με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου χτισμένη το 1780, Καλουτάς με τη βρύση του Δεσπότη και Aνθρακίτης. Από εδώ ο δρόμος διασταυρώνεται αριστερά για Διπόταμο και Φραγκάδες και δεξιά για τα χωριά του Ανατολικού Ζαγοριού και στη γέφυρα της Μπαλντούμας. H διασταύρωση αριστερά σας φέρνει στο Διπόταμο, που τα πετρόχτιστα σπίτια του απλώνονται στον καταπράσινο λόφο, ανάμεσα σε δυο ποτάμια. Eίναι πυκνοχτισμένο, γύρω από τη μεγάλη πλατεία, την εκκλησία της Kοίμησης της Θεοτόκου (1872) και το σχολείο. Ρωτήστε για το πώς θα πάτε στη Βυσικού και το τρίτοξο γεφύρι. Λίγο πριν το χωριό, ο δρόμος συνεχίζει για τα χωριά του Kεντρικού Zαγοριού, Φραγκάδες και Νεγάδες. 

Το ξενοδοχείο συμμετέχει στο πρόγραμμα «Παραθεριστικές Διακοπές συνταξιούχων του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ έτους 2012»

Geo Routes
logo2
Ξενοδοχείο Μπάγια
Κήποι Ζαγορίου
Τηλ. 26530-71112
Κιν. 6945-109991
FAX. 26530-71643
Email. info@mpagia.gr
eot-logogreece
Μπάγια
Καλύτερο ξενοδοχείο-Επαγγελματίες Ήπειρος